Hälsoråden strömmar - vad väljer jag?

Vi möts dagligen av hälsoråd, vilket jag tycker är superbra! Hur vi kan boosta kroppen med härliga grönsaker, vitaminer och att träning ska vara något vi väljer på grund av intresse och energipåfyllning!
 
Dock har det gått till en överdrift, när orden "gå ner i vikt" alltid symboliserar dessa reklamkampanjer. Visst förstår jag att det säljer, många dras till dessa överskrifter med ögonen och väljer därför att köpa just denna tidning, dessa tabletter, lagar den speciella maten ellerköper denna maskin som ska göra magen platt.
Varför kan det inte även finnas reklam där rubriken lyder "att gå upp vikt". Jag kan direkt inte komma på något tillfälle där jag stött på detta, trots att det skulle behövas! Att gå upp i vikt är minst lika svårt och viktigt att uppmärksamma!
 
Matintresset tycker jag också har ökat, både vad gäller alternativa maträtter och idag väljer vi mer än gärna närproducerat, vilket är superkul. Vi delar även med oss på ett helt annat sätt, vi tar gärna bilder på vår mat (inklusive jag själv) eller filmar vår inhandling och delar med oss av detta på youtube. Jag inspireras själv av andra som lägger upp härliga matbilder eller fräscha mellanmål som jag gärna sparar och provar själv på ett eller annat sätt. Färger är något som får mig att stanna till lite extra. Jag älskar färgglad mat, har jag ingen sallad av någon form med varierande färger på tallriken är det ingen middag, jag kan inte äta det. Lite underligt kanske.. men sådan är jag. I och med detta har jag övergått mer och mer till vegetariska och veganska rätter. När min sambo ändå inte tål mjölk eller fisk lagar vi alltid mjölkfritt. Dock älskar jag fisk och lagar det så ofta jag kan, i alla former och valörer. Kött äter jag ibland, men det blir helt klart fler vegetariska och oftast veganska rätter hemma hos oss nuförtiden, vilket jag tycker om!
 
Tänker att jag ska dela med mig av vad jag alltid har hemma i "skafferiet" i ett senare inlägg.
 
Ha en fortsatt fin tisdag!
 
 
 
 
 
 
Allmänt | Fräscht, energi, färgglad, gånerivikt, gåuppivikt, hälsa, hälsohets, kroppsideal, middag, vegansk, vegetarisk, vikt, vikthets | |
Upp