Förkylda dagar

Försöker att vila så mycket jag kan för att återhämta mig och snart vara tillbaka på jobbet igen, och först och främst orka med vardagen. Förkyldning är det och det kunde varit så mycket värre! Det är bihålorna, orken och halsen som fått tagit det hårdast denna gång. Tyvärr har jag den oturen att det alltid slår hårdast mot mina bihålor när jag drabbas av en förkyldning. Det kommer från min tid när jag arbetade inom barnomsorgen, innan dess visste jag nog inte ens vad det var för någonting. Jag drabbade då för första gången av detta. Förstod inte riktigt vad det var, jag hade ingen ork på arbetet och den ständiga värken i hela ansiktet vad jättejobbig. Tillslut var jag hemma några dagar och uppsökte läkare för att få hjälp. Det var då jag fick reda på att det var bihålorna.
 
Igår och idag har jag även tappat rösten, varje ord skär som en kniv i halsen och de ord som kommer ut låter inte riktigt som mig.
 
Försöker äta mycket frukt och andra energiboostar för att pigga upp mig själv! Frukosten som jag sagt tidigare är målet på dagen jag njuter mest av. Jag har haft turen att kunna få i mig frukost på morgonen även dessa dagar.
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Ledig helg och sjuk, typiskt!

Idag är huvudet och ansiktet lika tungt och jag har mestadels legat och halvsovit. Så trott och så lite ork! Solen har tittat fram, men inte lika mycket som innår landet, men passade på att sitta ute en stund för att få lite luft innan jag återgick till soffläge. Solen strålar är efterlängtade så varje tillfälle som ges så vill jag ta emot dessa med öppna armar! Typiskt att behöva vara sjuk precis när jag har min lediga helg, framöver väntar flera jobbhelger i rad, men det är bara att gilla läget.
 
Hade tänkt laga fisk till middag ikväll, har ingen stor hunger men mat måste jag försöka få i mig trots allt. Torskrygg i vitvinssås tänkte jag mig, med en god sallad till. Hoppas smaklökarna är med mig!
 
Jag hoppas att ni håller er friska och fått njuta av solen idag!
 
Klädde på mig från topp till tå med så mycket kläder, för att kunna njuta en stund i alla fall!
 
Allmänt | | Kommentera |

Kurerar mig!

Idag är det en sjuk här hemma och det är jag.. Jag som varit så nöjd att sluppit förkyldning på så länge men nu kom den.. Har vilat mestadels hela dagen, försökt få i mig lite fräscha mellanmål. Imorse blev det havregrynsgröt med havremjölk och egenplockade bär och lite egen lingonsylt.
 
 
 
Allmänt, Mat/bakning | | Kommentera |
Upp