Känsloladdad dag

Igår såg älven och himlen ut såhär på vägen till jobbet. Dagen fortsatte med en fullspäckad dag med jobb, en trevlig lunch, läkarbesök, en massa känslor och lugnets kväll. Väl henna möttes jag av N som var i full fart med dammtorkningen samtidigt som tvättmaskinen gick på högvarv. Han körde städet denna dag så det var riktigt skönt! Jag påbörjade middagen och det blev något så simpelt som grönsaksburgare, fast utan bröd och istället kokade jag pasta till med sallad på bladspenat, tomater och fetaost.

(null)

(null)

Allmänt | | Kommentera |

Vegansk linsgryta

Igår tillagade jag en linsgryta med bland annat curry, kokosmjölk, lime, ingefära och tomater. TIll det serverade jag ris. Ser kanske inte ut så mycket för värden men smakerna gjorde verkligen sitt! En bra middag då magen värkte dumt mycket under eftermiddagen.
 
 
 
 
Mat/bakning | | Kommentera |

Havregrynsgröt - IBS

Jag som ni redan säkert vet är en morgonmänniska och en frukostmänniska. Skulle vilja äta frukost både till frukost, lunch och middag!
 
Havegrynsgröt har jag kommit till insikt att det tyvärr inte fungerar jättebra för mig, vilket är så tråkigt! Älskar verkligen gröten och har svårt att slita mig ifrån den. Provar ibland för att se hur det ska gå men de senaste gångerna har det gått lika dåligt varje gång. Äter jag gröt på vardagen cirka 6.30 så känner jag av direkt när lunchen åker ner, att smärtan kommer. Imorse åt jag lite senare, cikra 7 och vid 13 idag var det besvärligt. Dock åt jag inte lika myckt havregryn idag som jag brukar vilket gjorde att jag inte kände av det lika mycket idag heller.
 
Att just gröten spökar för mig, kan både bero på att jag inte klarar av mängden fibrer alternativt att magen inte mår bra, vilket också gör att vissa livsmedel blir jobbare att berabete.
Upplevde detta även i somras när vi varje dag åt frukost i exempelvis stugan. Så fort jag hade ätit gröten på morgonen, så hade jag smärta på eftermiddagen. Ofta blir smärtan så jobbig att jag ligger i fosterställning, vilket också gör att jag vill allt annat än att äta middag på kvällen... Åt jag istället annat till frukost upplevde jag inte smärtan på eftermiddagen, knepigt!
 
Är det någon av er som upplever liknande eller andra livsmedel som inte fungerar för er?
 
 
Magens egna värld | | Kommentera |
Upp