Mat på Mallorca

Som jag nämnde tidigare har vi ätit så mycket god mat. Visst har  jag saknat lite av den grekiska touchen men har istället försökt äta allt det typiska spanska, allt från gazpacho till paella och tapas, mums! Gazpacho har jag ätit nästintill vare dag till förrätt, en favorit hos mig!
 
Att gå runt i butiker och se alla härliga frukter och grönsaker och allt andra ocksp för den delen, är något jag trivs bra med, älskar att strosa runt. Tror jag har varit inne i varenda mataffär runtomkring oss, haha. Passade på när jag tog en promenad själv en förmiddag.
 
Alltwså frukosten på hotellet var magiskt, färskt bröd, färska smoothies och kockarna stod i högsta hugg och stekte alltifrån omeltter till pannkakor och massor av annat. Frukten smakar så mycket mer här nere. Ni som känner mig vet att jag älskar yoghurt så det var en självklarhet varje dag, med en massa olika frösorter och nötter och dyl. Den gröna smoothien fastnade jag verkligen för, den var gjord av bland annat spenat och äpple och så fräsch i smaken, en energikick sådär på morgonen.
 
 
Mat/bakning, Resor | | Kommentera |

Spaniensjukan

Fortsätter att kurera. 
När jag inte mår bra upplever jag oftast inte så mycket hunger, det enda som smakar just nu är typ gurka, så jag har precis intagit lite sallad, kall potatis, fetaost, nötter med massa olivolja, jordgubbssalt och grekisk sallad krydda.
Ser inte mycket ut för världen men det smakade iaf gott!

(null)

Allmänt | fetaost, fräscht, förkyld, grekiskt, gurka, sallad, sjuk, spaniensjukan, tomat, trött | | Kommentera |

Mallorca

Ni kanske funderar varför det varit så tyst här inne på någon veckan och anledningen är enkel. Jag har verkligen haft semester och det i fina Spanien. Ni som följer mig på instagram har säkerligen hunnit se mina uppdateringar där.
 
Vädret har varit strålande, går inte att klaga. Visst upplever vi ett annat klimat på Cypern i september, men samtidigt räcker värmen gott och väl ändå. VI har badat, solat och ätit så mycket god mat, självklart en massa tapas! Jag har verkligen fokuserat på det typiska spanska rätterna så nästintill varje kväll har jag börjat med en gazpacho, mums! Har även blivit en del fisk, svärdfisken som jag åt en kväll var såå god och likaså en gryta med en vit fisk, som jag just i denna stund glömt namnet på.
 
Frukosten var höjdpunkten på dagen, såklart. Vi var först nere och åt av hela gänget och hann göra oss klara och iväg till vattnet innan resten av gänget gick ner för att äta. Vi satt vid frukosten innan eller strax efter 8 varje morgon efter en härlig promenad eller en tur på gymmet. 
 
Bjuder på lite blandade bilder från vår semester nedan, uppdaterar er med fler inlägg.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Resor | | Kommentera |
Upp